Pre en Postnataal Fitness Expert
 


Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.  

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.
Hoe doe je dat? Marjolein Moerkens Sport & Coaching biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama® trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. 

Waarom deelnemen?
Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. 

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het PowerMama® Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. 

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Daarnaast laat ik je kennismaken met CrossFit.

Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?
Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift. 

Het PowerMama® programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie?
Het PowerMama® programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen. 

Wanneer?
De cursus duurt 8 weken en wordt op maandagavond om 19.00 - 20.00 uur en op dinsdagochtend om 9.30 - 10.30 uur gegeven.  

Instromen kan vanaf nu op elk gewenst moment. Zo kan jij beginnen wanneer jij er klaar voor bent. 

Weet je nog niet zeker of HET PowerMama® Programma iets is voor jou? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Waar?
De cursus PowerMama® wordt gegeven bij de Locatie Rozenven in Schijf. 

Kosten
Voor de PowerMama® cursus betaal je € 140 voor 8 lessen. Inclusief 1x zwangerschapsyoga door Yogiheart.

Wil je na de PowerMama cursus blijven sporten? Dat kan! Kijk bij  Aanbod voor de mogelijkheden! 

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan via de site.  Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus. Wacht niet te lang met aanmelden!

Vragen 
Als je vragen hebt of meer informatie over de cursus wilt help ik je graag. Stuur me een berichtje via het contact formulier. 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram